Stiri
Stiri

Stiri (136)

Scris de Administrator 10 Mai 2012 Published in Stiri

Functionarii publici nu vor fi obligati sa returneze sporurile incasate în 2008-2010

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, 8 mai, proiectul de lege privind amnistia fiscală pentru circa 300.000 de funcţionari publici obligaţi să returneze sporurile încasate în 2008-2010, potrivit Mediafax. Deputaţii au aprobat proiectul care prevede stabilirea unor măsuri referitoare la drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar plătit din bugetul general consolidat, drepturi stabilite în baza contractelor sau acordurilor colective de muncă şi pe baza hotărârilor consiliilor locale sau judeţene. UDMR a depus, în 20 martie, la Parlament, proiectul de lege privind amnistia fiscală pentru circa 300.000 de funcţionari publici obligaţi să returneze sporurile încasate în 2008-2010, anunţa la acel moment Laszlo Borbely. Borbely afirma atunci că funcţionarii, îndeosebi cei din primării şi administraţia locală, au beneficiat de acele sporuri, “conform contractelor colective de muncă şi a acordurilor legale din acea perioadă”, însă au fost obligaţi din cauza “schimbării legislaţiei” şi unor verificări ale Curţii de Conturi să le dea înapoi, fiindu-le reţinute din salarii, la care se adaugă penalităţi şi dobânzile.
Scris de Administrator 10 Mai 2012 Published in Stiri

Noile taxe pentru operatiunile la Registrul formelor de organizare - UNPIR

HOTARAREA NR.1/27.04.2012 privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2012, precum si a executiei bugetului pe anul 2011 in conditiile Art.52^1 din OUG nr.86/2006 privind organizarea activitatii practicienilor in insolventa cu modificarile si completarile ulterioare, art.23 lit.a) din Statutul privind organizarea si exercitarea profesiei de practician in insolventa, Adunarea reprezentantilor permanenti, reunita in ziua de 27.04.2012, examinand executia bugetara pe anul 2011 pe baza bilantului contabil al Uniunii si proiectul bugetului de venituri si cheltuieli al Uniunii pe anul 2012, HOTARASTE: 1. Aproba situatiile financiare pentru exercitiul 2011 si descarcarea de gestiune; 2. Aproba bugetul de venituri si cheltuieli al Uniunii pe anul 2012. * Adunarea reprezentantilor permanenti HOTARAREA NR.2/27.04.2012 privind aprobarea nivelului taxelor, cotizatiilor, precum si plafoanele minime de asigurare profesionala in conditiile Art.52^1 din OUG nr.86/2006 privind organizarea activitatii practicienilor in insolventa, cu modificarile si completarile ulterioare si a art.21 lit.b) din Statutul privind organizarea si exercitarea profesiei de practician in insolventa, Adunarea reprezentantilor permanenti, reunita in ziua de 27.04.2012 HOTARASTE: Aproba nivelul taxelor pentru operatiunile legate de RFO si propune congresului, spre adoptare, modificarea Anexei nr.5 la Statut dupa cum urmeaza: NIVELUL TAXELOR pentru operatiunile legate de Registrul formelor de organizare Se vor percepe taxe pentru operatiunile legate de Registrul formelor de organizare, pentru:
Scris de Administrator 04 Mai 2012 Published in Stiri

Cazierul fiscal este obligatoriu la cooptarea noilor membri in asociatii si fundatii

In data de 24 aprilie 2012, Procurorul General al Romaniei a transmis ICCJ un recurs in interesul legii privind interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 8 alin. (1) lit. e) din Ordonanta Guvernului nr. 75/2001, republicata, referitor la prezentarea obligatorie a certificatului de cazier fiscal in cazul cooptarii unor noi membri in asociatii si fundatii.   Intr-o prima orientare jurisprudentiala, s-a considerat ca este obligatorie prezentarea certificatului de cazier fiscal pentru membrii noi ai unei asociatii sau fundatii, indiferent de calitatea acestora. In motivare, s-a retinut ca dispozitiile art. 8 alin. (1) lit.b) din Ordonanta Guvernului nr. 75/2001, republicata prevad ca prezentarea certificatului de cazier fiscal este obligatorie la inscrierea asociatiilor si fundatiilor de catre asociatii sau membrii fondatori ai acestora. Potrivit principiului simetriei, aceste dispozitii se aplica si in cazul cooptarii de noi membri in asociatii sau fundatii. De asemenea, in privinta art.8 alin. (1) lit.e) din acelasi act normativ, s-a aratat ca, aparent, textul ar putea conduce la concluzia existentei obligatiei de prezentare a cazierului fiscal doar in cazul societatilor comerciale si exclusiv cu prilejul majorarii capitalului social.
Scris de Administrator 17 Aprilie 2012 Published in Stiri

Cum se face partajul succesoral conform noului Cod civil

Mostenirea este transmiterea patrimoniului unei persoane fizice decedate catre una sau mai multe persoane in fiinta, asa cum rezulta din art. 953 Cod civil. Mostenirea unei persoane se deschide in momentul decesului acesteia. Mostenirea se deschide la ultimul domiciliu al defunctului. Dovada ultimului domiciliu facandu-se cu certificatul de deces sau, dupa caz, cu hotararea judecatoreasca declarativa de moarte ramasa definitiva. Conform art. 1143 Cod civil, nimeni nu poate fi obligat a ramane in indiviziune. Prin urmare, mostenitorul poate cere oricand constatarea deschiderii mostenirii si iesirea din indiviziune, chiar si atunci cand exista conventii sau clauze testamentare care prevad altfel. Daca toti mostenitorii sunt prezenti si au capacitate de exercitiu deplina, partajul se poate realiza prin buna invoiala, in forma si prin actul pe care partile le convin. Daca printre bunurile succesorale se afla imobile, conventia de partaj trebuie incheiata in forma autentica, sub sanctiunea nulitatii absolute, conform art. 1144 Cod civil.
Scris de Administrator 11 Aprilie 2012 Published in Stiri

Lumina Sfanta va fi adusa de Pasti in Romania

O delegație a Patriarhei Române condusă de către Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, va aduce sâmbătă Lumina Sfântă de la Ierusalim, cu un avion special, anunță Biroul de Presă al Patriarhiei. Pentru ca lumina să ajungă la cât mai mulți credincioși la slujba de la miezul nopții, delegații protoieriilor din Arhiepiscopia Bucureştilor şi ai altor eparhii vor fi prezenți la Aeroportul Internaţional Henri Coandă în seara zilei de sâmbătă, la ora 18.30.
Scris de Administrator 31 Martie 2012 Published in Stiri

Legea lustratiei este neconstitutionala

Curtea Constituţională a decis miercuri, 28 martie 2012, că Legea lustraţiei este neconstituţională. Se admite, astfel, sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, anunţă Agerpres, citată de Hotnews.ro. Pe 7 martie, ICCJ a decis în Secţiile Unite să sesizeze CCR în legătură cu neconstituţionalitatea Legii lustraţiei. Consiliul Superior al Magistraturii s-a alăturat acestei poziţii. Secţiile Unite ale instanţei supreme au luat această hotărâre după ce au primit sesizări de la două asociaţii profesionale de magistraţi şi de la procurorul general al României. Potrivit Hotnews, în motivarea deciziei, ICCJ preciza că Legea, în forma adoptată de Parlament după pronunţarea deciziei Curţii Constituţionale din 7 iunie 2010, în dezacord cu considerentele instanţei de contencios constituţional, instituie o sancţiune colectivă, bazată pe o formă de răspundere colectivă şi pe o culpabilizare generică, globală, a categoriei profesionale a procurorilor.
Scris de Administrator 24 Martie 2012 Published in Stiri

Romania trece la ora de vara - Ceasurile se dau inainte cu o ora

Nu uitati sa va dati ceasurile inainte cu o ora, in noaptea de sambata spre duminica si pregatiti-va pentru cea mai scurta zi din an, care va avea 23 de ore. Romania trece la ora oficiala de vara, ceasurile urmand sa fie date inainte cu o ora, astfel ca ora 3.00 va deveni ora 4.00. Dupa ce ceasurile vor fi date inainte cu o ora, diferenta dintre ora oficiala a Romaniei si Timpul Universal (numit impropriu si GMT) va fi de trei ore. Duminica va fi cea mai scurta zi din an, avand numai 23 de ore. Trecerea la ora de vara se aplica in Romania din 1979, pentru folosirea optima a luminii naturale si reducerea iluminatului artificial pe perioada lunilor de vara. Se trece la ora de vara - ce schimbari intervin In noaptea de sambata 24 martie spre duminica 25 martie, se trece oficial la ora de vara, masura ce conduce la economisirea de energie electrica prin deplasarea acelor ceasornicului inainte cu o ora.
Scris de Administrator 22 Martie 2012 Published in Stiri

CSM a anuntat ce se intampla cu Codul de Procedura Civila

Consiliul Superior al Magistraturii a sustinut – pe parcursul anului trecut – prin comunicate publice si in cadrul dezbaterilor parlamentare care au avut loc in vederea aprobarii Legii nr. 71/2011 pentru punerea in aplicarea a noului Cod civil, ca noul Cod civil si noul Cod de procedura civila, trebuie sa intre in vigoare la aceeasi data. Dispozitiile art. 75 din proiectul Legii pentru punerea in aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila prevede ca data de intrare in vigoare a Codului de procedura civila data de 1 iunie 2012. Totusi. parcursul celor doua legi de punere in aplicare a codurilor in materie civila a fost diferit, astfel ca s-a ajuns ca noul Cod civil sa intre in vigoare la data de 1 octombrie 2011, in timp ce Legea de punere in aplicarea a noului Cod de procedura civila se afla abia in dezbaterea primei camere a parlamentului.
Scris de Administrator 10 Martie 2012 Published in Stiri

Autostrada Soarelui: Tronsonul Cernavoda-Medgidia va fi deschis la vara

Tronsonul Cernavoda-Medgidia, al Autostrazii Soarelui, va fi dat in folosinta la vara, pe un singur fir. In plus, constructorii au anuntat ca vor recupera intarzierile provocate de vremea nefavorabila si ca intreg tronsonul va fi dat in folosinta la inceputul anului 2013, potrivit Adevarul. Astfel, soferii vor putea circula pe distanta de 26 de kilometri, intre Cernavoda si Medgidia, pe un singur fir.  Deschiderea ar fi trebuit sa fie facuta in luna iunie, insa a fost amanata pentru sfarsitul lunii iulie.
Scris de Administrator 10 Martie 2012 Published in Stiri

Executarea silita a ratelor

 (1) In caz de neindeplinire a obligatiei de plata a ratelor scadente, credirentierul poate cere sechestrul si vanzarea bunurilor debirentierului, pana la concurenta unei sume suficiente spre a asigura plata rentei pentru viitor. (2) Aceasta suma se stabileste, in conditiile legii, pe baza unei expertize intocmite in conformitate cu metodologia de calcul aplicabila in cazul asigurarilor de viata, tinandu-se seama, printre altele, de ratele deja incasate de credirentier, de varsta si de starea acestuia. Cheltuielile expertizei sunt suportate de debirentier. (3) Dupa ce a fost obtinuta in urma vanzarii bunurilor debirentierului, suma se consemneaza la o institutie de credit si va fi platita credirentierului cu respectarea cuantumului si scadentelor convenite prin contractul de renta viagera. (4) Daca debirentierul intra in lichidare, credirentierul isi poate realiza dreptul la renta inscriind in tabloul creditorilor o creanta al carei cuantum se determina potrivit alin. (2).

Asculta Radio FolkArt

Ora Romaniei

Vizitatori online

0 users and 36 guests online

Crestinism Ortodox

  • Banner

Curs Valutar

Calendar Iconografic

Catedrala Mantuirii Neamului

banner-patriarhie-180x150

Starea Vremii