Stiri
Stiri

Stiri (136)

Scris de Administrator 08 August 2012 Published in Stiri

Programul RABLA: A doua sesiune, pentru persoane fizice, incepe azi, 8 august!

A doua sesiune a Programului Rabla 2012 pentru persoanele fizice începe miercuri, 8 august, informează Mediafax. Bugetul alocat de Administraţia Fondului pentru Mediu – 57 de milioane de lei – permite scoaterea din uz a 15.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani, au anunţat reprezentanţii Ministerului Mediului. Începând de mâine, cele 15.000 de tichete vor fi repartizate persoanelor fizice care deţin maşini mai vechi de zece ani. Proprietarii se pot adresa firmelor colectoare, începând cu aceeaşi dată, în vederea casării acestor autoturisme, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Mediului, remis Mediafax. Reprezentanţii ministerului au precizat că sesiunea pentru persoanele juridice se află în etapa de depunere a dosarelor, care se desfăşoară în perioada 23 aprilie – 31 august. Ca şi în 2010 şi 2011, cuantumul primei de casare este 3.800 de lei, fiind exprimată printr-un tichet cu valoare nominală. De asemenea, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pot fi utilizate cel mult trei tichete valorice.
Scris de Administrator 08 August 2012 Published in Stiri

Anunt UNBR referitor la examenul de primire in profesia de avocat (stagiar) 2012

UNBR: Comunicat Uniunea Nationala a Barourilor din Romania anunta organizarea examenului de primire in profesia de avocat (pentru dobandirea titlului profesional de avocat stagiar) si de primire in profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice, sesiunea octombrie 2012. Examenul se va desfasura in perioada 08 octombrie 2012 -  19 octombrie 2012, conform urmatorului calendar: - Luni, 08 octombrie 2012 - proba scrisa tip grila pentru candidatii care vor dobandi calitatea de avocat stagiar; - Miercuri, 17 octombrie 2012 - proba scrisa la disciplinele: Drept civil si Drept procesual civil (doua teze distincte), pentru toti candidatii; - Joi, 18 octombrie 2012 - proba scrisa la disciplina Organizarea si exercitarea profesiei de avocat, pentru toti candidatii; - Vineri, 19 octombrie 2012 - proba scrisa la disciplinele Drept penal si Drept procesual penal (doua teze distincte), pentru toti candidatii. Examenul se va desfasura la I.N.P.P.A. central precum si la centrele teritoriale ale I.N.P.P.A., conform urmatoarei arondari:
Scris de Administrator 24 Iulie 2012 Published in Stiri

S-a schimbat regimul solutionarii proceselor privind circulatia pe drumurile publice!

O recentă Decizie a Curţii Constituţionale pune de acord reglementările aduse prin Legea nr. 202/2010 (“mica reformă în justiţie”) cu practica instanţelor judecătoreşti în soluţionarea litigiilor având ca obiect soluţionarea litigiilor privind circulaţia pe drumurile publice. Decizia Curţii Constituţionale nr. 500/2012, din 15 mai a.c., a fost publicată în Monitorul oficial nr. 492 din 18 iulie a.c., dată de la care este în vigoare. Curtea Constituţională a soluţionat, prin conexare, mai multe excepţii de neconstituţionalitate ridicate în cursul soluţionării plângerilor formulate procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor la circulaţia pe drumurile publice. Curtea a decis, prin hotărârea pronunţată, să îşi reconsidere jurisprudenţa având în vedere că, în practică, unele instanţe de judecată, în lipsa unei căi de atac împotriva hotărârilor pe care le pronunţă, absolutizează prezumţia de legalitate şi temeinicie a procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor în materia circulaţiei pe drumurile publice. Aceste instanţe nu îşi mai exercită astfel rolul activ în ceea ce priveşte administrarea tuturor probelor utile, pertinente şi concludente în cauză, respingând astfel plângerile contravenţionale, fără a intra în cercetarea fondului.
Scris de Administrator 18 Iulie 2012 Published in Stiri

Bancile pot scoate din Biroul de Credit restantierii de buna credinta

Presedintele Asociatiei Bancilor a declarat ca va propune scoaterea timpurie din Biroul de Credit a restantierilor de buna credinta, insa a uitat ca institutiile financiare pot face deja acest lucru. "Personal, cred ca aceia care au dat dovada de constiinciozitate si au colaborat cu banca ar trebui sa poata beneficia de clementa", spune presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea, potrivit Capital. Astfel, el propune reducerea perioadei de patru ani, mai ales pentru cei care "au inregistrat restante cauzate exclusiv de criza financiara". Insa el nu a identificat modalitatile prin care banca poate determina cauza unei restante. Restantierii ar putea avea liber la credite - propunere a sefului asociatiei bancilor
Scris de Administrator 10 Iulie 2012 Published in Stiri

Acte necesare pentru inregistrarea nasterii copilului

Declararea naşterii unui copil în vederea întocmirii actului de naştere se face la autoritatea administraţiei publice locale în a cărei rază administrativ-teritorială s-a produs evenimentul, pe baza următoarelor acte: - Certificat medical de constatare a naşterii;- Buletinul de identitate al mamei;- Certificatul de naştere al mamei (dacă este divorţată sau necăsătorită);- Certificat de căsătorie;- Buletinul de identitate al declarantului;- Declaraţie de stabilire a numelui copilului (dacă părinţii poartă nume de familie diferite). Declaraţia se face verbal de către oricare dintre părinţi, iar dacă, din diferite motive, aceştia nu o pot face, obligaţia declarării revine medicului, persoanelor care au fost de faţă la naştere sau personalului din unitatea în care a avut loc naşterea, rudelor ori vecinilor care au luat cunoştinţă despre naşterea unui copil. Potrivit art. 17 din legea nr. 119/1996 termenele de declarare a naşterii sunt:
Scris de Administrator 06 Iulie 2012 Published in Stiri

S-a modificat organizarea Curtii Constitutionale prin Ordonanta de Urgenta nr. 38/2012

Ordonanta de urgenta nr. 38/2012 pentru modificarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale Publicata in Monitorul Oficial 445 din 4 iulie 2012 Avand in vedere dispozitiile art. 27 alin. (1) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, astfel cum au fost modificate prin Legea nr. 177/2010, pentru modificarea si completarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a Codului de procedura civila si a Codului de procedura penala al Romaniei, in sensul ca la competenta Curtii Constitutionale de a se pronunta asupra constitutionalitatii regulamentelor Parlamentului s-au adaugat si hotararile Camerei Deputatilor, ale Senatului, precum si ale plenului celor doua Camere reunite, luand in considerare faptul ca hotararile Parlamentului nu sunt adoptate in exercitarea competentei legislative conferite de Constitutie, ci se vizeaza alte activitati, precum cele de numiri in functii sau cele care tin de activitatea curenta a Parlamentului,
Scris de Administrator 06 Iulie 2012 Published in Stiri

ACTA A CAZUT. Parlamentul European a respins definitiv acordul

Parlamentul European (PE) a respins miercuri în mod definitiv tratatul ACTA, anulând astfel posibilitatea ca Uniunea Europeană (UE) să ratifice acest acord internaţional controversat care, în opinia criticilor săi, ameninţă libertăţile individuale, în special cele legate de Internet, relatează AFP. PE a respins textul cu 478 la 39 de voturi, în condiţiile în care 165 de eurodeputaţi s-au abţinut. El a dezavuat în acest fel Comisia Europeană (CE), care dorea semnarea acestui text în numele apărării intereselor economice ale firmelor victime ale pirateriei şi contrafacerii. ACTA a fost semnat în ianuarie de 22 din cele 27 de Guverne din cadrul Uniunii Europene (UE), dar şi de către Statele Unite, Japonia, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud, Elveţia, Mexic şi Maroc.
Scris de Administrator 28 Iunie 2012 Published in Stiri

Anunt privind concursul de admitere la INM 2012

Prin Hotararea nr. 529/19 iunie 2012 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat organizarea, prin Institutul National al Magistraturii, la Bucuresti, in perioada 26 iunie - 2 octombrie 2012 a concursului de admitere la Institutul National al Magistraturii, in conditiile prevazute de art. 12 - 15 din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, modificata si completata si ale Regulamentului privind concursul de admitere si examenul de absolvire a Institutului National al Magistraturii, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr.439/15 iunie 2006, modificata si completata, astfel: - 26 august 2012 - proba scrisa eliminatorie, tip grila, de verificare a cunostintelor juridice la urmatoarele materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal; - 9 septembrie 2012 - test de verificare a rationamentului logic; - 22-30 septembrie 2012 - interviu Concursul se organizeaza pentru ocuparea unui numar de 200 locuri de auditori de justitie. Din cele 200 de locuri de auditori de justitie, 100 sunt alocate pentru ocuparea functiei de judecator si 100 pentru ocuparea functiei de procuror. La finalizarea primului an de studii auditorii de justitie vor opta, in ordinea mediilor si in raport cu numarul posturilor, pentru functia de judecator sau procuror, conform dispozitiilor art. 16 alin.3 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Scris de Administrator 25 Iunie 2012 Published in Stiri

Informatii utile in cazul calatoriilor, vacantelor sau deplasarilor in Turcia

De data aceasta vom vorbi despre Turcia. Condiţii de intrare şi regim de şedere. Cetăţenii români care doresc să călătorească în scop turistic în Republica Turcia nu au nevoie de viză de intrare pe teritoriul acestui stat. Perioada legală de şedere fără viză este de până la 90 de zile în decurs de 6 luni. Intrarea în Turcia este permisă cu paşaportul valabil cel puţin 6 luni după expirarea timpului de şedere pe teritoriul acestui stat. Atenţie! Cetăţenii români care doresc să tranziteze Turcia pentru a ajunge în ţara de domiciliu cu un titlu de călătorie eliberat de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României trebuie să facă, în prealabil, demersuri pentru obţinerea unei vize de intrare pe teritoriul Turciei, la reprezentanţele acestui stat în străinătate. Cetăţenii români care doresc să se deplaseze în Turcia pentru studii, muncă, formare profesională, cercetări ştiinţifice ori alte scopuri similare, sau pentru o şedere cu durată mai mare de 90 de zile, sunt obligaţi să obţină, în prealabil, viză de intrare pe teritoriul Turciei. Atenţie! Pentru obţinerea unui permis de muncă în Turcia este obligatorie obţinerea, în prealabil, de la misiunea diplomatică sau oficiul consular al Turciei din România, a unei vize de muncă. Legislaţia locală nu permite acordarea unui permis de muncă cetăţenilor străini care au intrat în Turcia în scop turistic. Transportatorii auto pot intra pe teritoriul Turciei după ce au obţinut, în prealabil, viza de intrare în acest sens, de la misiunea diplomatică sau oficiul consular al Turciei în România. Membrii echipajelor maritime, feroviare, aeriene şi membrii companiilor care efectuează călătorii frecvente în Turcia, vor fi scutiţi de obţinerea unei vize de intrare pe teritoriul acestei ţări pentru o perioadă de 90 de zile, în baza notificării lor prealabile şi a transmiterii informaţiilor aferente pe canale diplomatice. Atenţie! Întrucât au existat cazuri când cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Turciei au fost reţinuţi de poliţia locală din cauza unor coincidenţe de nume cu cel al unor persoane care au comis infracţiuni pe teritoriul acestui stat, este recomandabil să deţineţi asupra dumneavoastră şi cartea de identitate (care include date suplimentare de identificare). Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă. Reglementări vamale
Scris de Administrator 13 Iunie 2012 Published in Stiri

Angajatii care si-au castigat drepturi salariale in instanta isi vor primi banii inapoi

Ministerul Muncii a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre pentru suplimentarea bugetului cu 432.000 de lei, sumă necesară pentru plata unor drepturi salariale devenite executorii până la 31 decembrie 201, arată incont.ro. “Sumele alocate potrivit prezentei hotărâri vor fi utilizate numai pentru plata titlurilor executorii care intră sub incidenţa prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, aprobată cu modificări din Legea nr. 230/2011“, se arată în proiectul aflat în dezbatere publică, citat de Mediafax. Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii până la data de 31 decembrie 2011, se realizează după o procedură de executare potrivit căreia, în anul 2012, autorităţile şi instituţiile publice debitoare au obligaţia de a plăti cinci la sută din valoarea titlului executoriu, se arată în nota de fundamentare.

Asculta Radio FolkArt

Ora Romaniei

Vizitatori online

0 users and 20 guests online

Crestinism Ortodox

  • Banner

Curs Valutar

Calendar Iconografic

Catedrala Mantuirii Neamului

banner-patriarhie-180x150

Starea Vremii