Stiri
Stiri

Stiri (136)

Scris de Administrator 01 Iunie 2013 Published in Stiri

Procedura pentru obtinerea ajutoarelor de minimis a foat publicata

In data de 28 mai 2013, a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 305, Hotararea nr. 274 privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investitiile realizate de intreprinderile mici si mijlocii. Hotararea are ca scop stimularea investitiilor realizate de IMM-uri prin acordarea unor ajutoare de la bugetul de stat, “sub forma de sume nerambursabile in procent de 100% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aprobate spre finantare, in limita echivalentului in lei al valorii maxime de 200.000 euro, respectiv 100.000 euro in cazul intreprinderilor care desfasoara activitate in domeniul transportului rutier, pe o perioada de 3 ani fiscali consecutivi” fara ca acestea sa depaseasca plafonul prevazut de reglementarile dreptului U.E.
Scris de Administrator 29 Mai 2013 Published in Stiri

Vara aduce amenzi mai mari

Datorita faptului ca incepand cu 1 iulie 2013, conform HG nr. 23/2013, salariul minim creste de la 750 la 800 lei, punctul de amenda va creste odata cu acesta. Conform legii, punctul de amenda reprezinta 10% din valoarea salariului minim brut; astfel incat de la 1 iulie, pentru fiecare punct de amenda vom plati 80 lei.Cea mai mica amenda va fi de 160 lei, iar cea mai mare poate atinge valoarea de 8000 lei.Clasele de sanctiuni si amenzile aplicate :Clasa I – 2 sau 3 puncte amenda, insumand 160 – 240 lei ;Clasa II – 4 sau 5 puncte, insumand 320 – 400 lei ;Clasa III – 6 – 8 puncte, insumand 480 – 640 lei ;Clasa IV – 9 – 20 puncte, insumand 720 – 1600 lei ;Clasa V – 21 – 100 puncte, insumand 1680 -8000 lei. Un articol de: Dalina E.
Scris de Administrator 28 Mai 2013 Published in Stiri

Ghidul solicitantului de Fonduri Europene POSDRU

Joi, 23 mai 2013, pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene, a fost postat pentru dezbatere publica, Ghidul solicitantului POSDRU (Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane). Acesta contine doua sectiuni. Prima se refera la regulile generale privind completarea si transmiterea cererii de finantare, iar cea de-a doua face referire la reguli specifice privind completarea si transmiterea cererii in functie de tipul propunerii proiectului.1 - Ghid condiţii generale 2 - Ghidul Solicitantului Condiții Specifice
Scris de Administrator 28 Mai 2013 Published in Stiri

Pensiile militare se majoreaza

In data de 22 mai 2013, Senatul a adoptat proiectul de lege prin care pensionarii, care in urma  revizuirii sau recalcularii survenite prin Legea 119/2010 si Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 1/2011 au obtinut cuantumuri mai mici decat cele cuvenite pentru luna decembrie 2010, vor beneficia de majorarea pensiei.  Pensionarii pot beneficia de majorare in urma unei cereri de revizuire depusa la Casa de Pensii, plata urmand sa se faca incepand cu luna urmatoare intrarii in vigoare a legii.Propunerea legislativa, va ajunge la Camera Deputatilor pentru dezbatere insotita de raportul de admitere cu amendamentele propuse de Comisiile Senatului. Amendamentele propuse le puteti consulta aici! Un articol de: Dalina E.Foto: nasul.tv
Scris de Administrator 01 Aprilie 2013 Published in Stiri

Se anunta schimbari in Programul “Rabla”

In cadrul unei conferinte de presa desfasurata la Ploiesti, Ministrul Mediului, Rovana Plumb a declarat ca autoritatile sunt “in perioada de evaluare si analiza” a programului “Rabla” si ca implementarea se va face incepand cu data de 15 aprilie anul curent. Valoarea unui tichet va fi de 1500 euro, dar, conform Ministrului Mediului, nu se poate preciza cate tichete vor fi emise. Se fac totusi demersuri pentru editarea unei singure emisii de vouchere  pe tot anul. In luna ianuarie a acestui an, aceeasi Rovana Plumb declara ca Ministerul Mediului pregateste schimbari in Programul “Rabla”, schimbari care se vor aplica masinilor non-euro, Euro 1 si Euro 2. Printre aceste schimbari s-au mentionat cresterea primei de casare de la 3.800 lei la 1.500 euro, acordarea reducerii in schimbul unui singur voucher si eliminarea intermediarilor. Anul trecut, in luna octombrie, premierul Victor Ponta sublinia ca “ar trebui sa fie un singur tichet, iar aceasta facilitate sa fie pentru cel care isi caseaza masina, nu pentru cel care o tranzactioneaza, pentru ca este un fel de bursa ilegala a tichetelor, nereglementata si neimpozitata.”
Scris de Administrator 01 Aprilie 2013 Published in Stiri

CNA modifica Codul Audiovizualului

Prin Decizia nr. 141 din 28.03.2013, care modifica si completeaza Decizia nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, CNA isi propune sa ofere o mai mare protectie a minorilor. Astfel stirile care ilustreaza violenta in unitatile de invatamant vor fi limitate si vor fi difuzate numai in urma acordului parintilor/reprezentantilor legali si a punctului de vedere al conducerii scolii cu o singura exceptie: atunci cand este in interesul minorului, dar fara a-i afecta acestuia viata intima, familiala si privata. Stirile privind implicarea minorilor in acte de natura sexuala sau violenta vor fi difuzate numai daca:“a) reprezintă un interes public justificat;  b) radiodifuzorul acţionează în interesul superior al minorilor, având acordul părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai acestora;  c) radiodifuzorul se asigură că nu este difuzat niciun indiciu care ar putea duce la identificarea minorilor implicaţi. “(art. 7^1) In cazul emisiunilor tip reality-show care contin si elemente de fictiune se va semnala acest fapt mentionandu-se “Acest program este o ficţiune” (art. 14 alin. 1^1 ) Articolul 18 se completeaza cu litera e, care interzice difuzarea intre orele 6.00-23.00 a jocurilor de noroc.
Scris de Administrator 29 Martie 2013 Published in Stiri

Metodologia de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2013 - 2014

In data de 26 martie 2013 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 162, Metodologia de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2013-2014 Conditii de inscriere: Parintii au obligatia de a inscrie in invatamantul primar la clasa pregatitoare, copiii care la data de 31 august 2013 implinesc varsta de 6 ani. Pentru copiii care implinesc 7 ani pana la aceasta data, daca nu au fost inscrisi in anul scolar 2012-2013, inscrierea se poate face printr-o cerere scrisa.Copiii care implinesc 6 ani in intervalul 1 septembrie – 31 decembrie pot fi inscrisi in clasa pregatitoare numai in urma unei evaluari efectuata de specialisti ai Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala/Centrului Municipiului Bucuresti de Resurse si Asistenta Educationala, care atesta ca dezvoltarea lor psihosomatica permite acest lucru.In invatamantul special, copiii cu cerinte educationale speciale, pot si inscrisi la implinirea varstei de 8 ani pana la 31 august 2013, inclusive. Pot fi inscrisi si de la varsta de 6 ani, la solicitarea scrisa a parintilor.Unitatea de invatamant : Inscrierea copiilor se face in mod automat la scoala de circumscriptie sau, la cerere, in unitati de invatamant din alte circumscriptii, pe locurile libere ramase. In cazul in care cererile depasesc numarul de locuri libere, ocuparea acestora se va face in urma unor criterii de departajare care vor lua in considerare :“a) existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului; b) existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de ambii părinţi. Situaţia copilului care provine de la o/un casă de copii/centru de plasament/plasament familial se asimilează situaţiei copilului orfan de ambii părinţi; c) existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de un singur părinte; d) existenţa unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învăţământ respectivă“ Procedura de inscriere :Inscrierile se fac in baza cererilor depuse online pe www.edu.ro sau direct la secretariatul unitatii de invatamant solicitata de parinte. In cazul cererilor depuse online, validarea se face la unitatea de invatamant.
Scris de Administrator 28 Martie 2013 Published in Stiri

CEDO: Romania are de platit

CEDO condamna Romania la plata a 350.000 de euro pentru 72 de victime ale represiunii din 1989 de la Timisoara Curtea Europeana a Drepturilor Omului /CEDO/ a condamnat marti statul roman la acordarea de despagubiri in suma totala de 349.500 de euro unui numar de 72 de cetateni romani, victime sau rude ale unor victime ale represiunii comuniste impotriva manifestatiilor incepute la Timisoara in decembrie 1989, informeaza un comunicat publicat pe site-ul CEDO. Petentii - cetateni romani nascuti intre 1919 si 1988 - au fost recunoscuti toti de ancheta oficiala deschisa dupa caderea regimului comunist drept victime ale represiunii sau urmasi ai acestora.
Scris de Administrator 20 Martie 2013 Published in Stiri

Normele de aplicare a timbrului de mediu – aprobate

In cadrul sedintei Guvernului din 13.03.2013, au fost aprobate Normele metodologice de aplicare a Ordonantei de Urgenta nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule. Timbrul de mediu se aplica pentru autovehiculele din categoriile M1, M2, M3 si N1, N2, N3 cu exceptia autovehiculelor apartinand Corpului Diplomatic, persoanelor cu handicap, Salvarii, Pompierilor,  Fortelor Armate, Politiei, Jandarmeriei, fortelor de securitate ale statului si plateste o singura data dupa cum urmeaza: “a) cu ocazia inscrierii in evidentele autoritatii competente, potrivit legii, a dobandirii dreptului de proprietate asupra unui autovehicul de catre primul proprietar din Romania si atribuirea unui certificat de inmatriculare si a numarului de inmatriculare; b) la reintroducerea in parcul auto national a unui autovehicul, in cazul in care, la momentul scoaterii sale din parcul auto national, i s-a restituit proprietarului valoarea reziduala a timbrului, in conformitate cu prevederile art. 7; c) cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii; d) cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat in situatia autovehiculelor pentru care s-a dispus de catre instante restituirea sau inmatricularea fara plata taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule, taxei pe poluare pentru autovehicule sau taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.“ Calculul acestuia revine organelor fiscale (teritoriale – in cazul persoaneler fizice; unde sunt inregistrate ca platitor de impozite si taxe – in cazul persoanelor juridice, a PFA-urilor, respectiv a celor care exercita profesii liberale) si se realizeaza pe baza urmatoarelor documente prezentate in copie si original:
Scris de Administrator 20 Martie 2013 Published in Stiri

Expunerea la zgomot – Cerinte SSM

Prevederile Hotararii 493 din 12 aprilie 2006, aplicabile tuturor activitatilor in care exista riscul expunerii la zgomot, stabileste pentru angajatori, cerintele minime pentru protectia angajatilor care sunt expusi sau pot fi expusi la riscuri generate de expunerea la diferite niveluri de zgomot, prin natura muncii desfasurate. Astfel, angajatorul trebuie sa masoare nivelurile de zgomot la care sunt expusi lucratorii printr-un proces de evaluare care va fi efectuata de catre serviciile de protectie si prevenire competente.Conform articolului 15, angajatorul trebuie sa acorde o atentie deosebita la evaluarea riscurilor, urmatoarelor elemente:

Asculta Radio FolkArt

Ora Romaniei

Vizitatori online

0 users and 34 guests online

Crestinism Ortodox

  • Banner

Curs Valutar

Calendar Iconografic

Catedrala Mantuirii Neamului

banner-patriarhie-180x150

Starea Vremii