Stiri

Stiri (136)
Propunerea legislativa privind raspunderea magistratilor – mai aproape de viabilitate
Ministrul Justitiei Florin Iordache a lansat public in mod rezonant posibilitatea intrarii in dezbaterea Paramentului initiativa legislativa referitoare la raspunderea magistratilor pana cel tarziu in luna februarie a acestui an. Daca in randurile societatii civile si noii majoritati parlamentare aceasta lege reprezinta o modalitate oportuna de impulsionare a responsabilizarii puterii judecatoresti cu privire la actul de justitie indeplinit, reprezentantii CSM – entitatea principala de aparare a corpului magistratilor – au sustinut in comunicatul de presa din 12 ianuarie 2017 suficienta normare a raspunderii magistratilor sub forma tripartita (disciplinara, penala, si civila), si lipsa de necesitate in modificarea acestor norme.
21 ianuarie 2017 – unda verde pentru ridicarea masinilor parcate nelegal. Ce trebuie sa cunoasteti
In vederea fluidizarii traficului si responsabilizarii conducatorilor auto cu privire la conditiile de desfasurare optima a acestuia, din data de 21 ianuarie 2017 s-a revenit la posibilitatea autoritatilor de a ridica masinile ce aduc atingere unei bune desfasurari a traficului prin parcarea in mod nelegal. Va prezentam mai jos aspecte important a fi cunoscute cu privire la aceste noi masuri:
Ordonanta pentru gratierea unor pedepse. Ce infractiuni NU vor fi gratiate:
Redam mai jos continutul art. 3 al Proiectului Ordonantei pentru gratierea unor pedepse: Art. 3 (1) Prevederile art. 1–2 nu se aplica celor condamnati pentru infractiuni savarsite in stare de recidiva si celor care sunt recidivisti prin condamnari anterioare; (2) Gratierea este conditionata de achitarea despagubirilor la care persoana condamnata a fost obligata prin hotarare judecatoreasca definitiva, in termen de 1 an de la punerea in libertate. (3) Pevederile alin. (2) nu se aplica condamnatilor pentru care se gratiaza potrivit art. 2 lit. a) si b); (4) Nu beneficiaza de prevederile art.1 cei care au savarsit urmatoarele infractiuni:
Codul Penal si Codul de Procedura Penala – din nou sub umbra modificarilor!
Prin comunicatul de presa din data de 19 ianuarie 2017, CSM a anuntat ca va raspunde solicitarii Ministerului Justitiei de a aviza Proiectul de Ordonanta de Urgenta a Guvernului pentru modificare si completarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, dar si a Proiecului de ordonanta de Urgenta pentru gratierea unor pedepse, termenul limita de analiza fiind 27 ianuarie 2017. Astfel, cu privire la modificarea si completarea Codului Penal si de Procedura Penala sunt direct vizate institutii precum abuzul in serviciu, neglijenta in serviciu, conflictul de interese, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.
Mai multi bani pentru copii – valoarea indemniziatiei lunare minime pentru cresterea copilului se modifica in acord cu noua valoare a salariului minim pe economie
Daca pana la acest moment ce mai mica valoare a indemnizatiei minime era de 1.062,5 lei reprezentand 85% din salariul minim pe economie, noul prag minim al acestuia atrage de la sine si o indemnizatie de crestere a copilului ce nu va putea fi mai mica de 1.232,5 lei.
Presedintele Romaniei a promulgat legea privind eliminarea unor taxe si tarife precum si pentru modificarea unor acte normative
Legea privind eliminarea unor taxe si tarife precum si pentru modificarea unor acte normative, a fost promulgata dupa ce in prealabil Presedinele Romaniei a uzat de prerogativele constitutionale de a o trimite o singura data spre reexaminare inainte de promulgare. Astfel in data de 6 ianuarie 2017, in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I a fost publicat Decretul de promulgare al legii prin care se urmareste fluidizarea circuitului fiscal intern (Decretul nr. 8/06.01.2017 si Legea nr. 1/06.01.2017). Vedeti mai jos legile si taxele influentate:
Legea privind eliminarea unor taxe si tarife precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative – la un pas de promulgare
Dupa ce proiectul acestei legi a trecut cu succes testul de constitutionalitate, si chiar daca potentialele inlesniri socio-economice par a fi dorite de toti reprezentantii politici, in data de 16 decembrie 2016, Presedintele Romaniei a transmis proiectul de lege spre reexaminare, cererea de reexaminare fiind fundamentata in spiritul preventiv fata de impovararea functionarii serviciilor publice.
Inalta Curte de Casatie si Justiei a hotarat ca masinile parcate neregulamentar nu mai pot fi ridicate prin hotarari ale consiliilor locale!
Inalta Curte de Casatie si Justiei a admis, in data de 27 Mai 2015, recursul in interesul legii formulat de Avocatul Poporului. Astfel, in concret, masinile parcate neregulamentar nu mai pot fi ridicate in baza deciziilor consiliilor locale.
Invierea - Hristos a Inviat!
Domnul nostru Iisus Hristos a înviat prin puterea sa dumnezeiască și a ieșit din mormânt, după ce îngerul Domnului a răsturnat piatra de deasupra, stând apoi pe ea. Soldații care fuseseră puși de pază au fost atât de îngroziți, la vederea Lui, încât la început au rămas ca niște morți apoi au fugit. Cuvintele ,,Hristos a înviat!’’ au fost adresate întâi mironosițelor de către îngerul Domnului, iar acestea le-au transmis ucenicilor care le-au împrăștiat în toată cetatea Ierusalimului, de unde s-au răspândit pe tot pământul, schimbând omenirea din temelii.
Tagged under
Programul RABLA 2014, în dezbatere publică: Tichetele valorice, alocate electronic; pot fi casate autovehicule cu vechime de 8 ani
Posesorii de autovehicule cu o vechime mai mare sau egală cu opt ani îşi vor putea achiziţiona o maşină nouă prin Programul 'Rabla' din acest an pe baza unui tichet valoric în sumă de 6.500 de lei, care se va aloca electronic, se arată într-un proiect de Ordin al ministrului Mediului şi Schimbărilor Climatice, supus, începând din 5 martie 2014, consultării publice pe site-urile Administraţiei Fondului pentru Mediu şi Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice. Potrivit documentului, pentru prima dată, voucherele nu vor mai fi acordate fizic beneficiarilor, urmând să fie alocate electronic în sistemul informatic al AFM. De asemenea, se va utiliza un singur tichet electronic pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, iar valoarea acestuia este de 6.500 lei. Pentru ediţia din acest an vor fi disponibile 20.000 de tichete, cu un buget total de 140.000 de lei, în timp ce persoanele fizice care doresc să beneficieze de un tichet electronic se vor adresa direct producătorilor/dealerilor validaţi în program.