Administrator

Vineri, 12 August 2011 19:30 Published in Stiri

Serviciile SMURD se extind in toata tara

Toate judeţele din România vor avea, la finalul acestui an, unităţi SMURD asigurate prin Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat ministrul de interne Traian Igaş.

Toate judeţele din România vor avea, la finalul acestui an, Servicii Mobile de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare asigurate prin Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă judeţene, a anunţat ministrul de interne Traian Igaş.

El a făcut un turneu prin câteva din cele 6  judeţe din Transilvania care încă nu au astfel de servicii, împreună cu subsecretarul de stat în ministerul sănătăţii Raed Arafat şi şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonelul Marcel Lucaciu.

La Reşiţa, Traian Igaş a anunţat oficial că până în luna noiembrie va fi inaugurat şi serviciul SMURD în judeţul Caraş-Severin.

Marţi, 09 August 2011 19:04 Published in Informatii Utile

Spitalul Universitar are o nouă Unitate de Primiri Urgențe

Ministrul Sănătății, Czeke Attila a inaugurat in data de 2 august 2011 noua unitate de primiri urgențe (UPU) a Spitalului Universitar de urgență din București. “În cadrul programului de investiţii, Ministerul Sănătăţii inaugurează anul acesta construirea şi dotarea unui număr de 5 UPU, investiţie de peste 35 milioane de lei. În aprilie a.c., am redeschis o UPU cu totul schimbată şi modernizată la Constanţa, acum ne aflăm în cea mai mare UPU din ţară la Spitalul Universitar Bucureşti, deja există contractul semnat şi pentru începerea lucrărilor la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar în toamnă vom putea inaugura noi clădiri ale UPU Targu Mureş şi Satu Mare”, a declarat CSEKE Attila la ceremonia de inaugurare de la Spitalul Universitar Bucureşti. Ministrul Sănătăţii a mai adăugat că, Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar Bucureşti respectă în totalitate standardele europene în materie de circuite şi dotare. “Unitatea nu este cu nimic mai prejos faţă de orice altă secţie similară din spitalele altor capitale europene”, a mai spus CSEKE Attila. Ministerul Sănătăţii a început investiţia de construire a acestei secţii în anul 2010. Pentru finalizarea lucrărilor au fost alocate în total peste 15,4 milioane de lei.

Finanţarea a asigurat lucrări de consolidare, post-consolidare, realizare structură metalică pentru extindere pe platforma suspendată a extinderii UPU, precum si pentru echipamentele aferente constructiei (sistem de climatizare, ventilatie, desfumare, retele fluide medicinale, sistem de supraveghere video, IT infrastructura, echipament de furnizare si producere oxigen, reteaua electrica si tablou general electric, generator propriu + UPS, etc).

Sursa: doctorionline.ro si rador.ro

Marţi, 09 August 2011 18:47 Published in Top Hits

Fresh Top 40 - 06 August - 13 August

 • 01 Deepside Deejays - Never Be Alone
 • Staţionează 02 Pitbull & Ne-Yo - Give Me Everything
 • Urcă 03 Don Omar & Lucenzo - Danza Kuduro
 • Coboară 04 CONNECT-R - Ring The Alarm
 • Coboară 05 Sasha Lopez - All My People
 • Coboară 06 Jeremih & 50 Cent - Down On Me
 • Staţionează 07 Play & Win - Ya BB
 • Coboară 08 Jennifer Lopez - I'm Into You
 • Urcă 09 Smiley - Dream Girl
 • Coboară 10 DJ Project - Mi-e dor de noi
 • Urcă 11 Michelle & Randi - Only You
 • Coboară 12 Fly Project - Goodbye
 • Coboară 13 Amna - Tell Me Why
 • Urcă 14 Alexandra Stan - Get Back
 • Urcă 15 Guess Who feat. Demoga - Tot mai sus
 • Urcă 16 Crush feat. Alexandra Ungureanu - I Need You More
 • Coboară 17 Israel Kamakawiwo'ole - Over The Rainbow
 • Coboară 18 Nadia Ali - Rapture
 • Coboară 19 Nicole Schrezinger - Right There
 • Urcă 20 Antonia - Marionette
 • Coboară 21 Alessia - Find Me (Ale Ale)
 • Staţionează 22 DJ Sava - Money Maker
 • Urcă 23 Luckyman Project - Pumpin
 • Coboară 24 Lora - No More Tears
 • Coboară 25 Andreea Banica - Sexy
 • Urcă 26 Kobi Peretz - Some Love
 • Urcă 27 Allexinno & Starchild - Senorita
 • Coboară 28 Nick Kamarera & Mike Diamondz - Kalya
 • Urcă 29 Raluca - Out Of Your Business
 • Coboară 30 Jessie J - Price Tag
 • Urcă 31 Azuro feat. Elly - Ti Amo
 • Staţionează 32 Adrian Eftimie - Lonely
 • Urcă 33 DJ Antoine feat Timati - Welcome To St. Tropez
 • Coboară 34 Ellie White - Power Of Love
 • Urcă 35 Enrique Iglesias - Tonight
 • Urcă 36 Rihanna - Man Down
 • Coboară 37 Stereosonic - Joanna
 • Coboară 38 Corina - No Sleeping
 • Urcă 39 Bob Sinclar ft. Raffaela Carra - Far L'amore
 • Coboară 40 Arando Marquez feat. Cristina - Shambala

Sursa: kissfm.ro

Luni, 08 August 2011 08:22 Published in Stiri

"Peste 100.000 de vizitatori" la Arena Nationala din Bucuresti

Potrivit declaraţiilor oficiale ale Jandarmeriei, peste 100.000 de bucureşteni au fost prezenţi la "Noaptea Albă" a Arenei Naţionale. Primul meci oficial va avea loc pe 6 septembrie, când naţionala României va întâlni Franţa

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le mulţumeşte bucureştenilor că au venit în număr atât de mare la Noaptea Albă a Arenei Naţionale.

Potrivit declaraţiilor oficiale ale Jandarmeriei, peste 100.000 de persoane au vizitat noul stadion, se arată într-un comunicat de presă emis de Primăria Bucureştiului.

"Românii au confirmat încă o dată că ştiu să se bucure şi să aprecieze un obiectiv realizat în totalitate din banii lor. Deci, se poate! Le mulţumesc pentru răbdare şi înţelegere şi pentru că astăzi am demonstrat că putem fi civilizaţi şi ştim să ne bucurăm de un asemenea stadion. Le urez încă o dată romanilor să-l stăpânească sănătoşi", a declarat primarul general.

"Primăria Capitalei mulţumeşte tuturor partenerilor care au fost implicaţi în organizarea acestui eveniment unic în ultimii 20 ani.Precizăm că organizarea evenimentului nu a implicat costuri din bugetul local al Primăriei Capitalei", se mai arată în comunicat.

Inaugurarea oficială a stadionului Naţional Arena va avea loc pe 6 septembrie, la meciul României cu selecţionata Franţei din preliminariile Campionatului European de Fotbal 2012.

Naţional Arena are 55.000 de locuri pentru spectatori, dintre care 20.000 sunt la tribuna I. 270 de locuri sunt destinate persoanelor cu handicap locomotor, inclusiv însoţitori, beneficiind de lifturi, rampe şi toalete speciale.

Stadionul se încadrează în standardele UEFA, de 105 metri lungime şi 68 metri lăţime.

Acoperişul retractabil face ca stadionul să poată fi utilizat 365 de zile pe an.

El are patru ecrane gigantice de câte 30 metri pătraţi fiecare, băncile tehnice sunt prevăzute cu sisteme de încălzire a scaunelor, la fel ca şi terenul de fotbal.

Parcarea supraetajată va avea 1.200 de locuri şi cea subterană 192. Ca dotări speciale vor fi şapte puncte de prim ajutor, un punct de intervenţie pompieri, şapte de poliţie şi un cabinet antidoping.

Presa va beneficia de 19 poziţii pentru camerele de televiziune şi 364 locuri pentru jurnalişti.

Sursa: romania-actualitati.ro, foto: Reuters

Sâmbătă, 02 Iulie 2011 14:10 Published in Evenimente

Au fost inagurate in Bucuresti doua noi statii de metrou

Lucrările de construcţie a staţiilor de metrou Jiului şi Parc Bazilescu, de pe magistrala 4 de metrou din capitală, şi a tronsonului aferent au început în 1985.
La Bucureşti au fost inaugurate vineri 01.07.2011 staţiile de metrou Jiului şi Parc Bazilescu, de pe magistrala 4, după investiţii de 72,5 milioane de euro.
La eveniment au participat premierul Emil Boc şi ministrul transporturilor, Anca Boagiu.
Potrivit Mediafax, probele tehnologice la cele două staţii au început la jumătatea lunii iunie.
Până în prezent, pe această magistrală de metrou existau doar patru staţii: Gara de Nord 2, Basarab 2, Griviţa şi 1 Mai. Staţiile Jiului şi Parc Bazilescu au o lungime de 2,62 km cale dublă de metrou.
Lucrările la ultimele două staţii de pe această magistrală au început în anii '85 - '86, fiind ulterior abandonate până în urmă cu doi ani când lucrările au fost reluate de un consorţiu românesc format din companiile Somet - TIAB şi Metroul SA.
Istoricul metroului
Pe 15 februarie 1972 se hotărăşte instituirea unei comisii care să elaboreze propuneri concrete privind realizarea metroului iar în noiembrie 1974 se hotărăşte declanşarea lucrărilor premergătoare: studii, analize, proiecte.

Primele lucrări la liniile de metrou au început pe 20 septembrie 1975.
După patru ani de la începerea lucrărilor, Bucureştiul intra în categoria oraşelor cu metrou, aproximativ 60 în lume.

Ritmul de construcţie în această primă etapă a fost de 2 km pe an.

În scurt timp ritmul de construcţie avea să se dubleze, păstrându-se acelaşi până la încheierea lucrărilor şi la ultima magistrală. În continuare metroul s-a realizat într-un ritm de 4 km pe an, mult mai bun decât media înregistrată pe glob.

Sâmbătă, 02 Iulie 2011 13:57 Published in Stiri

Scad din nou tarifele aplicate în roaming

Regulamentul Uniunii Europene prevede o reducere a preţurilor maxime pentru apelurile efectuate în roaming de la 39 la 35 de eurocenţi pe minut iar pentru cele primite, de la 15 la 11 eurocenţi pe minut, fără TVA.
Operatorii de telefonie mobilă din Uniunea Europeană sunt obligaţi, începând de vineri, 01.07.2011 să scadă din nou tarifele pentru serviciile de roaming. Este ultima reducere, din seria introdusă de regulamentul Uniunii Europene, adopat în 2009.
Autorităţile de reglementare în domeniul telecomunitaţiilor trebuie să se asigure că noile reglementări ale Uniunii Europene, de a reduce tarifele pentru serviciile de roaming, sunt respectate.
Regulamentul Uniunii Europene prevede o reducere a preţurilor maxime pentru apelurile efectuate - de la 39 la 35 de cenţi pe minut, iar pentru cele primite - de la 15 la 11 cenţi pe minut, fără taxa pe valoare adăugată.
Pentru transferul de date în roaming, tariful maxim pe megabyte scade de la 80 la 50 de cenţi.
Consumatorii vor fi în continuare protejaţi de facturile şoc, operatorul fiind obligat să limiteze facturile lunare la 50 de euro, atunci când clientul nu are o altă opţiune.
Aceste tarife rămân valabile până la 30 iunie 2012, când expiră regulamentul Uniunii Europene.
Săptămâna viitoare, Comisia Europeană va propune o nouă legislaţie, care să dea un impuls concurenţei pe piaţa de roaming, legislaţie, care va înlocui actualul regulament.

Sursa: romania-actualitati.ro

Marţi, 14 Iunie 2011 22:07 Published in Politica Romaneasca

Referendumul privind Legea Capitalei a fost abrogat

Referendumul privind Legea Capitalei, din data de 26 iunie, a fost abrogat vineri, în şedinţa de Consiliu General a Municipiului Bucureşti. Referendumul a fost abrogat cu 34 de voturi pentru, unul împotrivă şi o abţinere.
Potrivit Memorandumului de înţelegere încheiat joi, după întâlnirea reprezentanţilor partidelor politice din CGMB, a primarilor de sector şi a primarului general Sorin Oprescu privind chestiuni legate de referendum, proiectul de Lege a Capitalei care a determinat iniţierea referendumului nu corespunde cerinţeleor actuale de dezvoltare a Bucureştiului. În consecinţă, s-a convenit ca în următoarea perioadă să se iniţieze o serie de dezbateri pentru identificarea celor mai bune soluţii de reorganizare administrativă a Capitalei, în contexul constituirii Zonei Metropolitane Bucureşti-Ilfov.

Miercuri, 08 Iunie 2011 06:48 Published in Informatii Utile

Cel mai mic dispozitiv de inregistrare video din lume masoara mai putin de 1 mm

Compania israeliană Medigus a lansat o nouă cameră video destinată dispozitivelor endoscopice.
Camera video, cea mai mică din lume, măsoară 0,99 milimetri şi este capabilă să filmeze cu o rezoluţie de 220x220 pixeli.
camera_video_0.99mmCamera va fi utilizată în diferite ramuri ale medicinei, precum: cardiologia, bronhoscopia, ginecologia, gastroenterologia şi chirurgia ortopedică şi robotică. Invenţia este deosebit de importantă, deoarece, pe lângă calitatea imaginilor, ea serveşte pentru a ajunge în toate acele puncte dificile ale organismului uman, motiv pentru care, cu acest progres tehnic, procedurile vor deveni mai simple şi mai eficiente. ( ABC, Spania )

Sursa: rador.ro

Vineri, 03 Iunie 2011 10:31 Published in Dezbateri

Painea de secara, pestele gras si fructele de padure combat diabetul si bolile cardiovasculare

Pâinea de secară, peştele gras şi fructele de pădure, în special, afinele, care sunt alimentele de bază ale bucătăriei scandinave, ajută la combaterea diabetului de tip II şi a bolilor cardiovasculare (BCV).
La această concluzie au ajuns specialiştii de la Universitatea de Est din Finlanda.
Cercetătorii finlandezi au ajuns la aceste concluzii în urma unor studii efectuate pe parcursul a 8-12 săptămâni, la care au luat parte persoane expuse riscului de îmbolnăvire cu diabet şi boli cardiovasculare.
Două grupuri de control au participat la studii, urmând diete diferite, primul grup a consumat pâine de secară, peşte gras şi fructe de pădure, iar membrii celui de-al doilea grup au consumat pâine albă.

Vineri, 03 Iunie 2011 09:46 Published in Reportaje

O fosta centrala nucleara din Germania - transformata in parc de distractii

În Germania, ţară care a decis să renunţe la energia nucleară până în anul 2022, o centrală nucleară care nu a fost folosită niciodată, din localitatea Kalkar, aflată pe malul Rinului, a fost transformată în parc de distracţii. Fostele turbine ale centralei nucleare şi reactorul adăpostesc acum camere de hotel, restaurante şi baruri, în decoruri care evocă Egiptul antic sau Vestul sălbatic. Mâncarea şi băuturile sunt la discreţie, inclusiv alcoolul, potrivit formulelor forfetare.

news-128811-centrala_hotel_s
"Până în prezent, am reamanajat doar o treime din clădiri", declară Han Groot Obbink, directorul parcului. O piscină interioară, un spa, buticuri şi un sat bavarez sunt prevăzute pentru anii următori, pentru a atrage cât mai multă lume şi pe perioada sezonului rece.

Asculta Radio FolkArt

Ora Romaniei

Categorii Radio Folk Art

Calendar

« Aprilie 2019 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Vizitatori online

0 users and 24 guests online

Crestinism Ortodox

 • Banner

Curs Valutar

Calendar Iconografic

Catedrala Mantuirii Neamului

banner-patriarhie-180x150

Starea Vremii