Administrator

Miercuri, 23 Mai 2012 13:13 Published in Stiri

Informatii utile in cazul calatoriilor sau deplasarilor in Belgia

În Belgia nu există restricţii de călătorie.


Condiţii de intrare şi regimul de şedere

Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a călători în Belgia.

Intrarea în Belgia este permisă cu paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate.

Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare şi şedere prevăzute de legislaţia naţională este recomandată consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile belgiene:

* Ministerul Afacerilor Externe al Belgiei (www.diplobel.fgov.be);

* Oficiul pentru străini (www.dofi.fgov.be);

* Ambasada Belgiei la Bucureşti (www.diplomatie.be/bucharest).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Joi, 10 Mai 2012 11:39 Published in Stiri

Functionarii publici nu vor fi obligati sa returneze sporurile incasate în 2008-2010

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, 8 mai, proiectul de lege privind amnistia fiscală pentru circa 300.000 de funcţionari publici obligaţi să returneze sporurile încasate în 2008-2010, potrivit Mediafax.

Deputaţii au aprobat proiectul care prevede stabilirea unor măsuri referitoare la drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar plătit din bugetul general consolidat, drepturi stabilite în baza contractelor sau acordurilor colective de muncă şi pe baza hotărârilor consiliilor locale sau judeţene.

functionariUDMR a depus, în 20 martie, la Parlament, proiectul de lege privind amnistia fiscală pentru circa 300.000 de funcţionari publici obligaţi să returneze sporurile încasate în 2008-2010, anunţa la acel moment Laszlo Borbely.

Borbely afirma atunci că funcţionarii, îndeosebi cei din primării şi administraţia locală, au beneficiat de acele sporuri, “conform contractelor colective de muncă şi a acordurilor legale din acea perioadă”, însă au fost obligaţi din cauza “schimbării legislaţiei” şi unor verificări ale Curţii de Conturi să le dea înapoi, fiindu-le reţinute din salarii, la care se adaugă penalităţi şi dobânzile.

Joi, 10 Mai 2012 08:23 Published in Stiri

Noile taxe pentru operatiunile la Registrul formelor de organizare - UNPIR

HOTARAREA NR.1/27.04.2012

privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2012, precum si a executiei bugetului pe anul 2011 in conditiile Art.52^1 din OUG nr.86/2006 privind organizarea activitatii practicienilor in insolventa cu modificarile si completarile ulterioare, art.23 lit.a) din Statutul privind organizarea si exercitarea profesiei de practician in insolventa, Adunarea reprezentantilor permanenti, reunita in ziua de 27.04.2012, examinand executia bugetara pe anul 2011 pe baza bilantului contabil al Uniunii si proiectul bugetului de venituri si cheltuieli al Uniunii pe anul 2012,

HOTARASTE:

1. Aproba situatiile financiare pentru exercitiul 2011 si descarcarea de gestiune;

2. Aproba bugetul de venituri si cheltuieli al Uniunii pe anul 2012.

*
Adunarea reprezentantilor permanenti

HOTARAREA NR.2/27.04.2012

privind aprobarea nivelului taxelor, cotizatiilor, precum si plafoanele minime de asigurare profesionala in conditiile Art.52^1 din OUG nr.86/2006 privind organizarea activitatii practicienilor in insolventa, cu modificarile si completarile ulterioare si a art.21 lit.b) din Statutul privind organizarea si exercitarea profesiei de practician in insolventa, Adunarea reprezentantilor permanenti, reunita in ziua de 27.04.2012

HOTARASTE:

Aproba nivelul taxelor pentru operatiunile legate de RFO si propune congresului, spre adoptare, modificarea Anexei nr.5 la Statut dupa cum urmeaza:

NIVELUL TAXELOR pentru operatiunile legate de Registrul formelor de organizare

Se vor percepe taxe pentru operatiunile legate de Registrul formelor de organizare, pentru:

Sâmbătă, 05 Mai 2012 07:57 Published in Dezbateri

Termenele de prescriptie a raspunderii penale pentru persoana fizica

Termenele de prescriptie a raspunderii penale pentru persoana fizica sunt:

a) 15 ani, cand legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa detentiunii pe viata sau pedeapsa inchisorii mai mare de 15 ani;

b) 10 ani, cand legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa inchisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depaseste 15 ani;

c) 8 ani, cand legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa inchisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depaseste 10 ani;

d) 5 ani, cand legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa inchisorii mai mare de un an, dar care nu depaseste 5 ani;

e) 3 ani, cand legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa inchisorii care nu depaseste un an sau amenda.

Vineri, 04 Mai 2012 12:18 Published in Stiri

Cazierul fiscal este obligatoriu la cooptarea noilor membri in asociatii si fundatii

In data de 24 aprilie 2012, Procurorul General al Romaniei a transmis ICCJ un recurs in interesul legii privind interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 8 alin. (1) lit. e) din Ordonanta Guvernului nr. 75/2001, republicata, referitor la prezentarea obligatorie a certificatului de cazier fiscal in cazul cooptarii unor noi membri in asociatii si fundatii.
 
Intr-o prima orientare jurisprudentiala, s-a considerat ca este obligatorie prezentarea certificatului de cazier fiscal pentru membrii noi ai unei asociatii sau fundatii, indiferent de calitatea acestora.

In motivare, s-a retinut ca dispozitiile art. 8 alin. (1) lit.b) din Ordonanta Guvernului nr. 75/2001, republicata prevad ca prezentarea certificatului de cazier fiscal este obligatorie la inscrierea asociatiilor si fundatiilor de catre asociatii sau membrii fondatori ai acestora.

Cerere_cazier_fiscal Potrivit principiului simetriei, aceste dispozitii se aplica si in cazul cooptarii de noi membri in asociatii sau fundatii.

De asemenea, in privinta art.8 alin. (1) lit.e) din acelasi act normativ, s-a aratat ca, aparent, textul ar putea conduce la concluzia existentei obligatiei de prezentare a cazierului fiscal doar in cazul societatilor comerciale si exclusiv cu prilejul majorarii capitalului social.

Luni, 23 Aprilie 2012 18:30 Published in Informatii Utile

E bine de stiut despre actele de stare civila

Legea privind actele de stare civila, legea nr. 119/1996a fost modificata si completata prin Ordonanta de Urgena  a Guvernului nr. 80/2011.

Modificarile produse de aceasta Ordonanta au litera de legea prin aprobarea acestora prin Legea nr. 61/2012 publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 255 din data de 17 aprilie 2012

Dintre modificarile si completarile aduse Legii actelor de stare civila mentionam:

1. Se introduce mentiunea ca inscrierea in actele de stare civila, in baza documentelor legale, a mentiunilor referitoare la modificarea intervenita in statutul civil se poate face si la cererea persoanei interesate.

2. Se face precizarea ca ofiterul de stare civila are obligatia de a refuza motivat inregistrarea prenumelor formate din cuvinte indecente, ridicole ori altele asemenea, de natura a afecta ordinea publica si bunele moravuri sau interesele copilului.

Marţi, 17 Aprilie 2012 18:19 Published in Reportaje

La Dumnezeu, totul este posibil

Cine are îndemnul şi bucuria de a merge la biserică, cu siguranţă a auzit o propoziţie copleşitoare ,,La Dumnezeu, totul este posibil”. Ieşiţi din sfântul lăcaş unde miracolele par a ni se descoperi mai lesne, vom constata că în realitatea vieţii noastre, într-adevăr, este posibil să te trezeşti din morţi, aşa cum este posibil să dispari într-o clipă. Este posibil să te întâlneşti cu prietenul tău într-o ţară străină, după 50 de ani de tăcere, cum este posibil să te ridici ori să cazi fulgerător. Miracolul divin ni se dezvăluie pretutindeni: pe străzi, în spitale, pe drumuri de munte, pe întinderile apelor, în fiecare bordei şi în orice loc de pe lumea aceasta. Sufletele, lucrurile, natura întreagă cunosc miracolul şi-l trăieşte zi de zi, ca pe un dat, dar şi ca pe o surpriză. Ca pe-un eveniment de excepţie, dar şi ca pe unul nedespărţit  de omenesc.

Un miracol este coborârea Luminii Sfinte dar un miracol la fel de extraordinar este însuşi faptul că respiri într-o nouă zi, că te-ai trezit din somn, şi asta nu pentru că ceasul deşteptător ar fi avut vreun merit.

Marţi, 17 Aprilie 2012 17:47 Published in Stiri

Cum se face partajul succesoral conform noului Cod civil

Mostenirea este transmiterea patrimoniului unei persoane fizice decedate catre una sau mai multe persoane in fiinta, asa cum rezulta din art. 953 Cod civil. Mostenirea unei persoane se deschide in momentul decesului acesteia.

Mostenirea se deschide la ultimul domiciliu al defunctului. Dovada ultimului domiciliu facandu-se cu certificatul de deces sau, dupa caz, cu hotararea judecatoreasca declarativa de moarte ramasa definitiva.

Conform art. 1143 Cod civil, nimeni nu poate fi obligat a ramane in indiviziune.
Prin urmare, mostenitorul poate cere oricand constatarea deschiderii mostenirii si iesirea din indiviziune, chiar si atunci cand exista conventii sau clauze testamentare care prevad altfel.

Daca toti mostenitorii sunt prezenti si au capacitate de exercitiu deplina, partajul se poate realiza prin buna invoiala, in forma si prin actul pe care partile le convin. Daca printre bunurile succesorale se afla imobile, conventia de partaj trebuie incheiata in forma autentica, sub sanctiunea nulitatii absolute, conform art. 1144 Cod civil.

Miercuri, 11 Aprilie 2012 09:43 Published in Stiri

Lumina Sfanta va fi adusa de Pasti in Romania

O delegație a Patriarhei Române condusă de către Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, va aduce sâmbătă Lumina Sfântă de la Ierusalim, cu un avion special, anunță Biroul de Presă al Patriarhiei.
Pentru ca lumina să ajungă la cât mai mulți credincioși la slujba de la miezul nopții, delegații protoieriilor din Arhiepiscopia Bucureştilor şi ai altor eparhii vor fi prezenți la Aeroportul Internaţional Henri Coandă în seara zilei de sâmbătă, la ora 18.30.

Luni, 02 Aprilie 2012 07:19 Published in Informatii Utile

Picnicul a fost legiferat

In Monitorul oficial nr. 201 a fost publicata Legea nr. 54 privind desfasurarea activitatilor de picnic
Redam mai jos integral Legea picnicului
LEGE nr. 54 din 19 martie 2012 privind desfasurarea activitatilor de picnic
Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.
    
ART. 1
Prezenta lege reglementeaza activitatile de picnic, desfasurate pe domeniul public ori privat al statului si/sau al unitatilor administrativ-teritoriale.
    
ART. 2
Prezenta lege are ca scop prevenirea, reducerea si eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra starii de sanatate a populatiei, generat de practicarea inadecvata a activitatilor de picnic.
    
ART. 3
In intelesul prezentei legi, expresiile de mai jos au urmatoarea semnificatie:
    a) activitate de picnic - orice activitate de recreere de afluenta publica, desfasurata in zone de afluenta publica consacrate pe domeniul public ori privat al statului si/sau al unitatilor administrativ-teritoriale de una ori mai multe persoane si care presupune consumul de bauturi si/sau alimente, precum si, dupa caz, aprinderea ori nu a focului;
    b) zone de afluenta publica consacrate - zone in care publicul obisnuieste sa petreaca ocazional timpul liber, zone special amenajate pentru activitatile de picnic si zone indicate pentru activitatile de picnic organizate in acest scop de catre autoritatile administratiei publice locale;
    c) zone special amenajate pentru activitatile de picnic - zonele apartinand domeniului public ori privat al statului si/sau al unitatilor administrativ-teritoriale, dotate cu utilitati si facilitati pentru desfasurarea activitatilor de picnic si in care aprinderea focului este permisa;
    d) zone indicate pentru activitatile de picnic - zonele indicate in planurile de zonificare ale parcurilor aflate in intravilanul localitatilor, precum si zonele limitrofe padurilor situate in intravilanul localitatilor, in care sunt permise activitati de picnic, cu exceptia aprinderii focului;
    e) administrator al zonei special amenajate pentru activitatile de picnic, respectiv al zonei indicate pentru activitatile de picnic - persoana fizica si/sau juridica care administreaza terenuri apartinand domeniului public ori privat al statului si/sau al unitatilor administrativ-teritoriale in temeiul unui titlu valabil.
 

Asculta Radio FolkArt

Ora Romaniei

Categorii Radio Folk Art

Calendar

« Aprilie 2019 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Vizitatori online

0 users and 22 guests online

Crestinism Ortodox

  • Banner

Curs Valutar

Calendar Iconografic

Catedrala Mantuirii Neamului

banner-patriarhie-180x150

Starea Vremii