Administrator

Vineri, 17 Februarie 2017 15:44 Published in Stiri

Vesti bune pentru bugetari! De la iulie exista posibilitatea ca acestia sa primeasca un voucher de vacanta in valoare de 1450 lei, conform declaratiei ministrului Turismului, Mircea-Titus Dobre

Primavara se apropie, iar turismul romanesc promite de asemenea o revigorare stimulata chiar de catre stat.

Intre 16 si 19 februarie 2017 dimensiunile turismului romanesc sunt atat promovate, dar mai ales descoperite de catre cei interesati, prin prezenta la  Targul de Turism al Romaniei.

Iar pentru ca cel mai bine este ca o oferta de turism imbietoare sa poata fi si acceptata, Ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre, a declarat in cadrul primei zile a Targului de Turism ca in virtutea programului de guvernare ziua de 1 iulie 2017 va fi ziua in care vor intra in vigoare voucherele de vacanta pentru bugetari. Chiar daca aceasta facilitate este una de un cuantum redus fata de o prima initiativa care prevedea 6 vouchere de vacanta pentru bugetari, acesta este un inceput bine primit de catre destinatarii noii reglementari.

Joi, 16 Februarie 2017 16:00 Published in Stiri

Verificarile la granitele externe UE se amplifica!

Cetatenii din UE si din state terte care vin in UE sau pleaca din UE vor fi verificati in mod sistematic in bazele de date, conform regulamentulu votat recent.

Dupa publicarea in Jurnalul Oficial al UE, in a 20-a zi, regulamentul va intra in vigoare.

Regulamentul vizeaza cresterea nivelului de securitate al granitelor externe in contextul unei stari internationale conflictuale cu specific terorist.

Joi, 16 Februarie 2017 15:38 Published in Stiri

A fost adoptat Acordul de Liber Schimb intre Uniunea Europena si Canada (CETA)

15 februarie 2017 – ziua in care in plenul Parlamentului European au fost exprimate 408 voturi pentru, 254 impotriva, si 33 abtineri referitoare la acordul CETA, acord ce promite sa redefineasca dimensiunile comertului international.

Presedintele Parlamentului a manifestat in cadrul discursului aprecierea fata de aspect importantete impartasite de Canada si Europa, cum ar fi istoria de prietenie, viziunea comuna pentru viitor si exprimarea in aceleasi limbi. Atat Canada, cat si Europa isi concentreaza resursele de orice natura spre constructia unei lumi mai bune.

Luni, 13 Februarie 2017 17:41 Published in Stiri

Jurisprudenta CJUE in defavoarea rambursarii taxei auto in 5 ani

In temeiul functionarii drept autoritate judiciara a Uniunii Europene cu rol determinant in interpretarea si aplicarea coerenta si uniforma a dreptului UE, Curtea de Justitie a Uniunii Europene s-a pronuntat recent in sens critic cu privire la modalitatea de rambrusare a taxei auto in termen de 5 ani, aceasta retinand ca ”Nu se poate admite ca un stat membru să se poată prevala de o insuficiență a fondurilor” pentru a se ajunge la o asemenea tactica.

O prima consecinta a faptul ca Romania este stat membru UE este aceea a aplicarii si respectarii legislatiei unionale, aceasta avand aplicabilitate imediata in dreptul intern al statelor membre, cu posibilitatea de invocare directa atat in raport cu statul ori cu o autoritate a acestuia, cat si in raport cu orice cetatean al unui stat membru UE.

Hotararea despre care facem vorbire si al carei continut il redam mai jos,  a fost construita si pronuntata in baza unor principii socio-juridice cheie, cum ar fi: principiul cooperarii loiale, principiul echivalentei si principiul efectivitatii.

HOTĂRÂREA CURȚII (Camera a doua)

30 iunie 2016

Miercuri, 08 Februarie 2017 15:23 Published in Stiri

Legea conversiei creditelor in franci elvetieni – declarata neconstitutionala

Pe fondul dezechilibrului prestatiilor in contractele de credit, dar si in baza finalitatii scenariilor judiciare a caror desfasurare ori finalitate a fost considerata injusta de catre peroanele ce au accesat credite in franci elvetieni, legea conversiei creditelor in franci elvetieni a fost una dintre cele mai asteptate legi.

Cu toate acestea, in urma cu scurt timp, CCR a declarat aceasta lege neconstitutionala, argumentul principal fiind incalcarea principiului bicameralismului.

In actualul context de fapt si legislativ, printre cele mai bune metode de valorificare a drepturilor patrimoniale rezutate din raporturile juridice generate de accesarea unui credti in franci elvetieni, este considerata cea a promovarii unei actiuni in instanta, baza art. 1271 ce face referire la Impreviziunea:

Miercuri, 01 Februarie 2017 15:21 Published in Stiri

Raportul MCV 2017 – Comisia Europeana, pozitie ferma privind ireversibilitatea reformei in justitie

Prin alaturarea statelor membre ale Uniunii Europene, Romania si-a asumat o serie de obiective institutional-functionale de indeplinit, in sensul fructificarii devizei „Unitate in diversitate”, dar si in incercarea de a promova si dezvolta notiunea de „bine colectiv” sub toate valentele acesteia, fie ca sunt sociale, economice, ori politice, mai ales in considerarea legaturii indisolubile pe care ele o comporta.

Astfel, mecanismul de cooperare si verificare are  drept scop indreptarea deficientelor pe care le comporta sistemul judiciar romanesc sub lumina reformei in domeniu, si a combaterii coruptiei, scop ce se doreste atins prin „orientare eforturilor autoritatilor romane prin recomandari specifice si evaluarea progreselor realizate.”

Luni, 30 Ianuarie 2017 23:46 Published in Stiri

Tribunalul Salaj: ”legea nu prevede in mod expres obligatia conducatorilor auto de a avea asupra lor polita de asigurare auto si de a o prezenta la cererea politistului rutier”

In acest context, Tribunalul Salaj a anulat actul administrativ prin care s-a aplicat amenda contraventionala unui conducator auto ce nu a avut asupra sa si nu a putut  prezenta organelor de politie polita de asigurare auto.

Tribunalul Salaj a incercat a realizat astfel o interpretare a textului legal intr-un mod cat mai apropiat atat de vointa legiuitorului, dar si de tipul de abordare venit din partea conducatorilor auto, apreciind ca nu exista nicio prevedere expresa care sa genereze o sanctiune contraventionala in acest caz.

 

Luni, 30 Ianuarie 2017 23:35 Published in Stiri

Propunerea legislativa privind raspunderea magistratilor – mai aproape de viabilitate

Ministrul Justitiei Florin Iordache a lansat public in mod rezonant posibilitatea intrarii in dezbaterea Paramentului initiativa legislativa referitoare la raspunderea magistratilor pana cel tarziu in luna februarie a acestui an.

Daca in randurile societatii civile si noii majoritati parlamentare aceasta lege reprezinta o modalitate oportuna de impulsionare a responsabilizarii puterii judecatoresti cu privire la actul de justitie indeplinit, reprezentantii CSM – entitatea principala de aparare a corpului magistratilor – au sustinut in comunicatul de presa din 12 ianuarie 2017 suficienta normare a raspunderii magistratilor sub forma tripartita (disciplinara, penala, si civila), si lipsa de necesitate in modificarea acestor norme.

Luni, 23 Ianuarie 2017 14:55 Published in Stiri

21 ianuarie 2017 – unda verde pentru ridicarea masinilor parcate nelegal. Ce trebuie sa cunoasteti

In vederea fluidizarii traficului si responsabilizarii conducatorilor auto cu privire la conditiile de desfasurare optima a acestuia, din data de 21 ianuarie 2017 s-a revenit la posibilitatea autoritatilor de a ridica masinile ce aduc atingere unei bune desfasurari a traficului prin parcarea in mod nelegal.

Va prezentam mai jos aspecte important a fi cunoscute cu privire la aceste noi masuri: 

 

Luni, 23 Ianuarie 2017 14:15 Published in Stiri

Ordonanta pentru gratierea unor pedepse. Ce infractiuni NU vor fi gratiate:

Redam mai jos continutul art. 3 al Proiectului Ordonantei pentru gratierea unor pedepse:

Art. 3

(1) Prevederile art. 1–2 nu se aplica celor condamnati pentru infractiuni savarsite in stare de recidiva si celor care sunt recidivisti prin condamnari anterioare;

(2) Gratierea este conditionata de achitarea despagubirilor la care persoana condamnata a fost obligata prin hotarare judecatoreasca definitiva, in termen de 1 an de la punerea in libertate.

(3) Pevederile alin. (2) nu se aplica condamnatilor pentru care se gratiaza potrivit art. 2 lit. a) si b);

(4) Nu beneficiaza de prevederile art.1 cei care au savarsit urmatoarele infractiuni:

Pagina 1 din 19

Asculta Radio FolkArt

Ora Romaniei

Categorii Radio Folk Art

Calendar

« Februarie 2017 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Vizitatori online

1 user and 242 guests online

Crestinism Ortodox

  • Banner

Curs Valutar

Calendar Iconografic

Catedrala Mantuirii Neamului

banner-patriarhie-180x150

Starea Vremii