Scris de  Administrator 24 Mai 2017 Published in Stiri

Vara incepe cu o minivacanta! Romanii vor avea libere zilele de 1 si 5 iunie – iar pentru bugetari, legea adduce inca o zi libera in plus, respectiv 2 iunie Featured

Rate this item
(3 voturi)
1 iunie 2017 zi libera 1 iunie 2017 zi libera

Spre bucuria multora, Hotararea de Guvern nr. 333/2017 inlesneste planurile bugetarilor pentru o minivacanta in primele zile ale verii. Astfel, aceasta stabileste ca ziua de 2 iunie este zi libera, si chiar daca va trebui sa fie recuperata ulterior  in mod integral intr-o singura zi (pe 10 iunie), ori prin prelungiri succesive de program (pana pe 16 iunie), locul acesteia printre zilele libere deja cunoscute este aproape de necontestat.

Reamintim ca anul 2017 aduce un numar de 14 zile libere, cu doua zile mai multe decat anul trecut.

 

Daca ziua libera de 2 iunie profita bugetarilor, zille de 1 si 5 mai profita tuturor angajatilor. Cu toate acestea, daca natura activitatii in care este angrenat un angajat nu permite intreruperea, anagajatorul este obligat sa acorde compensatii legale pentru munca, sub o sanctiune cuprinsa intre 5.000 si 10.000 lei amenda.

Hotararea de Guvern contine si prevederi care vin in sprijinul fluiditatii seriviilor socio-economice. Astfel, se mentioneaza ca "Operatiunile de incasari prin virament in relatia cu institutiile de credit aferente datei de 2 iunie 2017 se inregistreaza in contabilitatea unitatilor teritoriale ale trezoreriei statului cu data de 2 iunie 2017. Dobânzile calculate la disponibilitatile pastrate in contul curent general al Trezoreriei Statului, pentru care, potrivit  reglementarilor legale in vigoare, exista obligatia acordarii de dobânzi, aferente lunii mai 2017, se inregistreaza in conturile corespunzatoare cu data de 2 iunie 2017. In ziua de 2 iunie  2017, prin centrala Ministerului Finantelor Publice se efectueaza operatiuni de incasari si plati, operatiuni de plati privind serviciul datoriei publice, precum si eventualele operatiuni de debitare dispuse de Comisia Europeana din contul de Resurse Proprii in lei deschis la Trezoreria Statului".

Autor: C.J. Mirela Anghel
Foto: zilelibere2017.ro

Avocat Bucuresti
Last modified on Miercuri, 24 Mai 2017 13:07
Login to post comments

Asculta Radio FolkArt

Ora Romaniei

Vizitatori online

0 users and 14 guests online

Crestinism Ortodox

  • Banner

Curs Valutar

Calendar Iconografic

Catedrala Mantuirii Neamului

banner-patriarhie-180x150

Starea Vremii