Servicii extinse oferite de Ghiseul.ro

Servicii extinse oferite de Ghiseul.ro

Platforma online ghişeul.ro îşi extinde serviciile oferite utilizatorilor. Din 10 septembrie clienţii mai multor banci comerciale vor putea plăti online taxele şi impozitele prin această platformă.

Până acum folosesc ghişeul.ro doar puţin peste 350 de mii de persoane. Ministrul comunicaţiilor, Bogdan Cojocaru, a spus, că în acest moment sunt în sistem 351 de loca... Citeşte mai mult...

Vara incepe cu o minivacanta! Romanii vor avea libere zilele de 1 si 5 iunie – iar pentru bugetari, legea adduce inca o zi libera in plus, respectiv 2 iunie

Vara incepe cu o minivacanta! Romanii vor avea libere zilele de 1 si 5 iunie – iar pentru bugetari, legea adduce inca o zi libera in plus, respectiv 2 iunie

Spre bucuria multora, Hotararea de Guvern nr. 333/2017 inlesneste planurile bugetarilor pentru o minivacanta in primele zile ale verii. Astfel, aceasta stabileste ca ziua de 2 iunie este zi libera, si chiar daca va trebui sa fie recuperata ulterior  in mod integral intr-o s... Citeşte mai mult...

Sectorul 4 ia masuri pentru disciplinarea conducatorilor care parcheaza neregulamentar, desi ideal era sa creeze multe locuri de parcare

Sectorul 4 ia masuri pentru disciplinarea conducatorilor care parcheaza neregulamentar, desi ideal era sa creeze multe locuri de parcare

Consiliul Local al sectorului 4 a inceput activitatea lunii aprilie prin adoptarea Poiectului de hotarare privind reglementarea activitatii de ridicare, transport, depozitare si eliberare a vehiculelor stationate neregulamentar pe partea caros... Citeşte mai mult...

Desi este o mare aberatie, Ministrul mediului pregateste o noua repartizare a nivelului de poluare pentru fiecare autoturism prin stickere corespunzatoare

Desi este o mare aberatie, Ministrul mediului pregateste o noua repartizare a nivelului de poluare pentru fiecare autoturism prin stickere corespunzatoare

Marti, 14 martie 2017, in initierea discursului sau, Ministrul Mediului – Daniel Constantin a lansat asigurarea ca (inca) nu va fi introdusa o noua taxa pentru inlocuirea taxei de mediu eliminata de la 1 februarie.

Citeşte mai mult...

In anul 2017, valoarea tichetelor din Programul Rabla va atinge 8000 de lei

In anul 2017, valoarea tichetelor din Programul Rabla va atinge 8000 de lei

De curand, ministrul Mediului, Daniel Constantin a facut declaratii publice imbucuratoare cu privire la evolutia Programului Rabla. Acesta a declarat ca valoarea tichetelor va creste fata de anul anterior, in acest an atingand valoarea de 8000 de lei, suma de care se poate dis... Citeşte mai mult...

2,67 miliarde de lei plafon integral de garantare a programului “Prima casa” in anul 2017

2,67 miliarde de lei plafon integral de garantare a programului “Prima casa” in anul 2017

Programul “Prima casa” se va bucura, conform strategiei de guvernare, nu doar de o sustinere financiara redimensionata, ci si de noi clarificari normative.

Citeşte mai mult...

DALLBOGG – un nou jucator pe piata de asigurari RCA din Romania

DALLBOGG – un nou jucator pe piata  de asigurari RCA din Romania

Conform informatiilor facute publice de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara, DALLBOGG a obtinut autorizatia pentru vanzarea asigurarilor RCA pe piata din Romania in data de 22 februarie a acestui an (2017).

Citeşte mai mult...

Vesti bune pentru bugetari! De la iulie exista posibilitatea ca acestia sa primeasca un voucher de vacanta in valoare de 1450 lei, conform declaratiei ministrului Turismului, Mircea-Titus Dobre

Vesti bune pentru bugetari! De la  iulie exista posibilitatea ca acestia sa primeasca un voucher de vacanta in valoare de 1450 lei, conform declaratiei ministrului Turismului, Mircea-Titus Dobre

Primavara se apropie, iar turismul romanesc promite de asemenea o revigorare stimulata chiar de catre stat.

Intre 16 si 19 februarie 2017 dimensi... Citeşte mai mult...

Verificarile la granitele externe UE se amplifica!

Verificarile la granitele externe UE se amplifica!

Cetatenii din UE si din state terte care vin in UE sau pleaca din UE vor fi verificati in mod sistematic in bazele de date, conform regulamentulu votat recent.

<... Citeşte mai mult...

A fost adoptat Acordul de Liber Schimb intre Uniunea Europena si Canada (CETA)

A fost adoptat Acordul de Liber Schimb intre Uniunea Europena si Canada (CETA)

15 februarie 2017 – ziua in care in plenul Parlamentului European au fost exprimate 408 voturi pentru, 254 impotriva, si 33 abtineri referitoare la acordul CETA, acord ce promite sa redefineasca dimensiunile comertului international.

... Citeşte mai mult...
Previous
Următor
Scris de  Administrator 08 Noiembrie 2010 Published in Stiri

Patriarhul Daniel amendeaza parteneriatul Stat-Biserica Featured

Rate this item
(2 voturi)

Într-o scrisoare adresată lui Gyorgy Frunda, Patriarhul Daniel cere ca observaţiile Patriarhiei să fie luate în seamă la reexaminarea legii privind parteneriatul Stat-Biserică în domeniul asistenţei sociale.

Observaţiile Patriarhului privind Parteneriatul Stat-Biserică conţin trei aspecte pozitive şi şapte puncte slabe.

Patriarhul apreciază că legea recunoaşte cultelor calitatea de parteneri sociali şi de furnizori de servicii sociale şi că face o distincţie clară între activităţile sociale ale cultelor şi activităţile sociale ale ONG-urilor.

În acelaşi timp, capul BOR nu este de acord cu asimilarea tuturor cultelor sub denumirea de Biserică, denumire pe care o consideră "forţată şi incorectă, mai ales pentru cultul mozaic şi cultul musulman".

Patriarhia Română ar dori ca legea să extindă domeniile în care statul sprijină activităţile sociale ale cultelor şi la categoriile  de şomeri, migranţi, dependenţi, şi să nu se limiteze doar la activităţile pentru tineri, bătrâni, victime ale calamităţilor naturale, persoane cu dizabilităţi sau aflate în sărăcie severă.

Un punct slab al parteneriatului, după opinia Patriarhului, este şi faptul că nu face "referire expresă la criteriul proporţionalităţii" punând pe picior de egalitate Biserica Ortodoxă majoritară cu minorităţile religioase susţinute cu fonduri din străinătate.

"Legea acordă prerogative prea largi autorităţilor locale şi celor centrale, spune Patriarhul în scrisoare,  fără a se preciza unde intervine iniţiativa cultelor, care sunt reduse la rolul de simpli executanţi ai demersurilor şi intereselor autorităţilor de stat, nu de parteneri, aşa cum se enunţă în titlu."

În scrisoarea trimisă lui Gyorgy Frunda, preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi a Senatului României, Patriarhul Daniel cere ca observaţiile sale să fie luate în considerare la reexaminarea parteneriatului.

O lege criticată de Societatea civilă

Legea privind parteneriatul Stat-Biserică în domeniul asistenţei sociale a fost iniţiată de deputata PDL Raluca Turcan şi suţinută de parlamentarii PDL.

Ea a fost adoptată de Camera Deputaţilor la începutul lunii martie cu 254 de voturi "pentru" şi 7 "împotrivă".

Legea prevede că statul poate finanţa prin Ministerul Muncii, în proporţie de 80% proiectele sociale iniţiate de Cultele recunoscute din România.

Mai multe ONG-uri au criticat parteneriatul considerând că prin această lege se instituie un monopol al Bisericii asupra serviciilor sociale finanţate de la bugetul de stat.

Preşedintele Traian Băsescu nu a promulgat legea întorcând-o în parlament spre examinare. Observaţiile Preşedinţiei au fost legate de faptul că legea instituie un tratament diferenţiat în acordarea de finanţare publică între culte, în calitate de prestatori de servicii sociale, şi celelalte organizaţii neguvernamentale care desfăşoară acelaşi tip de activităţi.

Preşedintele a cerut de asemenea ca actul să reglementeze transparent, expres şi clar finanţarea  activităţilor sociale ale cultelor.

Sursa: romania-actualitati.ro

Avocat Bucuresti
Last modified on Joi, 16 Iunie 2011 21:12
Login to post comments

Asculta Radio FolkArt

Ora Romaniei

Categorii Radio Folk Art

Calendar

« Mai 2020 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Vizitatori online

0 users and 21 guests online

Crestinism Ortodox

  • Banner

Curs Valutar

Calendar Iconografic

Catedrala Mantuirii Neamului

banner-patriarhie-180x150

Starea Vremii